Εταιρικό προφίλ

Η Cana Laboratories είναι ο σταθερός και μακροχρόνιος συνεργάτης Πολυεθνικών Εταιρειών στο χώρο των Φαρμακευτικών και συναφών προϊόντων.

Η εταιρεία παράγει, συσκευάζει, προωθεί και διανέμει προϊόντα στην Ελλάδα, με σκοπό να είναι η πρώτη επιλογή, εταιρειών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελληνική Αγορά. Στο Marketing και στις πωλήσεις, κοινός παρανομαστής όλων των προϊόντων που προωθεί η Cana Laboratories, είναι οι Επιστήμονες Υγείας.

Κάθε προϊόν μας συνταγογραφείται ή συνιστάται από τον γιατρό, τον φαρμακοποιό, τον διαιτολόγο, τον νοσηλευτή, την αισθητικό ή την μαία. Στη διανομή, κοινός παρανομαστής είναι τα σημεία πώλησης των φαρμακευτικών και συναφών προϊόντων: το Νοσοκομείο, το Φαρμακείο, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών, ο Φαρμακέμπορος.

Σύντομο ιστορικό

Ο Κώστας Κανάρογλου, ιδρυτής της εταιρείας, γεννιέται στο Ικόνιο της Καππαδοκίας το 1898. Φοιτά στην Ευαγγελική Σχολή της Σμύρνης και μετά εργάζεται στο γνωστό Ελληνικό Φαρμακείο Μωραίτη στον Φραγκoμαχαλά της Σμύρνης. Στην καταστροφή του 1922 σώζεται κάτω από τραγικές συνθήκες και βρίσκεται στην Αθήνα όπου και εργάζεται σαν συνέταιρος στο φαρμακείο του Τριανταφυλλίδη στα Εξάρχεια.

Δεκαετία 1920/30: Γρήγορα αναπτύσσει αντιπροσωπείες Φαρμακευτικών Οίκων του εξωτερικού, κάποιες από τις οποίες γνώριζε ήδη από το Φαρμακείο Μωραϊτη της Σμύρνης και παράλληλα παρασκευάζει ο ίδιος και πουλάει καλλυντικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα όπως το Petrole Cana, την Ροδαλίνη Χιών και την Πούδρα Ρέα “Διά να είσθε ‘Ωραία”. Το 1928 ο Κανάρογλου ιδρύει την εταιρεία του και εισάγει γνωστά προϊόντα, όπως τα Fissan, Cusi, Guigoz, και British Cod Liver Oils.

Δεκαετία 1940: Μεταφέρεται στο παραδοσιακό και ιδιόκτητο πενταόροφο κτίριο της οδού Ιπποκράτους 12, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί εγκαθιστά τα γραφεία του και τα εργαστήρια παραγωγής. Αρχίζουν οι συνεργασίες με την Schenley Laboratories με το Titralac και με την ICI -Imperial Chemical Industries, – σήμερα AstraZeneca – με πρώτα προϊόντα το αντιμικροβιακό Sulphamezathine, το ανθελονοσιακό Paludrine, και το αντιεπιληπτικό Mysoline. Επίσης ξεκινά η πώληση του στοματικού διαλύματος Odol.

Δεκαετία 1950: Τον Οκτώβριο του 1951 ιδρύεται η Ανώνυμος Εταιρεία “Φαρμακευτικά Εργαστήρια Cana Α.Ε.”. Τον Φεβρουάριο 1952 η εταιρεία αγοράζει οικόπεδο με βιομηχανικό κτίριο στο Ηράκλειο Αττικής, όπου μεταφέρεται η παραγωγή. Τα μέσα της δεκαετίας βρίσκουν την Cana Laboratories με πάνω από 120 προϊόντα και με 24 αντιπροσωπείες οίκων του εξωτερικού όπως τις Asta-Werke, British Cod Liver Oils, British Oxygen, Fissan, ICI, Cusi, Dubois, Eska, Lohmann, Smith Nephew, Vitamins Ltd και Feen-a-mint.

Δεκαετία 1960: Το 1967 τον Κώστα Κανάρογλου διαδέχεται στην Προεδρία της εταιρείας ο Γιάννης Κανάρογλου. Αναπτύσσονται σημαντικά οι συνεργασίες με Zeneca, Nestlé, Seven Seas και Fissan και προστίθενται οι νέοι οίκοι Riker Laboratories και Molecular Products.

Δεκαετία 1970: Η έδρα, τα γραφεία και όλες οι αποθήκες της εταιρείας μεταφέρονται δίπλα στο εργοστάσιο της Λεωφόρου Ηρακλείου σε νεόκτιστα γραφεία.

Δεκαετία 1980: Το 1987 τον Γιάννη Κανάρογλου διαδέχεται στην Προεδρία της εταιρείας ο Βασίλης Εμμ. Νειάδας.

Δεκαετία 1990: Εγκαινιάζονται οι επεκτάσεις των γραφείων και αποθηκών. H Cana Laboratories είναι πλέον από τις σημαντικές Ελληνικές εταιρείες στους τομείς των καρδιολογικών και ογκολογικών φαρμάκων και έχει καθιερώσει στα Νοσοκομεία την ολική ενδοφλέβια αναισθησία με το Diprivan και το καινοτόμο αντιβιοτικό Meronem. Έχει επίσης ηγετική θέση στην αγορά των προϊόντων φροντίδας Υγείας.

Δεκαετία 2000: Η συγχώνευση των εταιρειών Astra και Zeneca Pharmaceuticals το 1999 δίνει την ευκαιρία στην Cana Laboratories ανανέωσης της συνεργασίας και με καινούρια προϊόντα. Το 2004 η Cana Laboratories επεκτείνεται στην αγορά της Ειδικής Διατροφής με τα προϊόντα Κλινικής Διατροφής της Nestlé. Η γκάμα των προϊόντων της Nestlé συμπληρώνεται στις αρχές του 2008 με την σειρά προϊόντων της Ιατρικής Διατροφής της Novartis η οποία έχει εν τω μεταξύ εξαγοραστεί από την Nestle. Η Cana Laboratories καλύπτει και την κατ’οίκον νοσηλεία ασθενών.
Το 2005 το γραφείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται σε νέο και πιο λειτουργικό χώρο στην οδό Θ. Σοφούλη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Το 2006 ακολουθεί η αντιπροσώπευση του οίκου Dr. Schär με τρόφιμα ελεύθερα γλουτένης. Το 2007 η Cana Laboratories επεκτείνεται στο νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων επί της Λεωφόρου Ηρακλείου.

Cana Laboratories © 2018 | Designed & Developed by JIT