από: Cana

Κέικ Βανίλια - Σοκολάτα

Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία: 60 λεπτά στους 200° C
  • Δυσκολία:
  • Άτομα: 10
  • Προετοιμασία: 20
  • Μαγείρεμα: 60

Υλικά

  • 500 gr Αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
  • 250 gr Βούτυρο
  • 250 gr Ζάχαρη
  • 2 σε σκόνη Βανίλιες
  • 3 Αβγά
  • 1 κουταλιά Ρούμι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 συσκευασία Μπέικιν πάουντερ
  • 125 ml Γάλα
  • Επιπλέον:
  • 3 κουταλιές Κακάο
  • 3 κουταλιές Ζάχαρη
  • 2 κουταλιές Γάλα

Ελεύθερο

Γεύμα:

Κατηγορία:

Εκτέλεση

Ανακατέψτε καλά το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέστε σ’ αυτό τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, το ρούμι και το αλάτι. Προσθέστε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο. Βάλτε τα 2/3 από το μείγμα σε μία λαδωμένη φόρμα. Ανακατέψτε καλά το υπόλοιπο 1/3 του μίγματος μαζί με το κακάο, 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές γάλα και ρίξτε το στο μείγμα που έχετε τοποθετήσει ήδη στην φόρμα. Για να φτιάξετε το σχέδιο του μαρμάρου, ανακατέψτε ελαφρά με ένα πιρούνι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200̊ C, για περίπου 60 λεπτά.

Κοινοποίηση σελίδας:

Cana Laboratories © 2018 | Designed & Developed by JIT