από: Cana

Κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη

Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία: 25-30 λεπτά 200°C
  • Δυσκολία:
  • Άτομα: 30
  • Προετοιμασία: 15
  • Μαγείρεμα: 30

Υλικά

  • 500 gr Αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
  • 340 gr Βούτηρο Φρέσκο
  • 114 ml Κονιάκ
  • 60 ml Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 Βανίλια
  • Λίγο Μπέικιν Πάουντερ
  • 56 gr Ζάχαρη άχνη
  • Για το πασπάλσιμα
  • 100 gr Ζάχαρη άχνη

Ελεύθερο

Γεύμα:

Κατηγορία:

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ξαφρίζουμε.

2. Μεταφέρουμε το βούτυρο σε μπόλ και, ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το κονιάκ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι Schär Mix it! Universal

3. Ζυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια ενιαία και μαλακή ζύμη και ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα (ολόκληρα ή κοπανισμένα).

4. Πλάθουμε σε μεσαίους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

6 Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή:Madame Ginger

Κοινοποίηση σελίδας:

Cana Laboratories © 2018 | Designed & Developed by JIT