από: Cana

Πανετόνε χωρίς γλουτένη

Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία: 50 λεπτά 170°C
  • Δυσκολία:
  • Άτομα: 6
  • Προετοιμασία: 15
  • Μαγείρεμα: 50

Υλικά

  • 250 gr Aλεύρι Schär Mix Pane - Mix B
  • 5 gr Ξηρή μαγιά
  • ή
  • 10 gr Νωπή Μαγιά
  • 150 ml Χλιαρό νερό
  • Λίγο Xantham gum (Ξανθακικό κόμμι)
  • 80 gr Μαργαρίνη
  • 100 gr Ζάχαρη
  • 3 Αυγά
  • 80 gr Ψιλοκομμένα Ζαχαρωμένα Φρούτα
  • 150 gr Σταφίδες
  • 1 Φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
  • Ξύσμα ενός λεμονιού (Κατά προτίμηση βιολογικό)
  • Λίγο Ρούμι

Ελεύθερο

Γεύμα:

Κατηγορία:

Εκτέλεση

  1. Πλύντε τις σταφίδες και βάλτε τις μαζί με τα ζαχαρωμένα φρούτα μέσα στο ρούμι για περίπου μισή ώρα.
  2. Διαλύστε τη μαγιά σε 150 ml χλιαρό νερό.
  3. Στραγγίστε τις σταφίδες και τα ζαχαρωμένα κομμάτια φρούτων, αλευρώστε τα και αναμίξτε τα με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να έχετε μια ζύμη.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για πανετόνε (στενή και ψηλή φόρμα) και αφήστε το να φουσκώσει σε ζεστό χώρο.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά.

 

Πηγή:Madame Ginger

Κοινοποίηση σελίδας:

Cana Laboratories © 2018 | Designed & Developed by JIT