από: Cana

Βασιλόπιτα

Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία: 60 λεπτά 190°C
  • Δυσκολία:
  • Άτομα: 10
  • Προετοιμασία: 15
  • Μαγείρεμα: 60

Υλικά

  • Για την βασιλόπιτα
  • 250 gr Βούτηρο Φρέσκο,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 gr Ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 Αυγά
  • 150 ml Γάλα
  • 30 ml Κονιάκ
  • 600 gr Αλεύρι Mix C - Mix Pâtisserie Schär
  • 20 gr Μπέικιν πάουντερ
  • Λίγη Κανέλλα
  • Λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • Λίγο αλάτι
  • Για το στόλισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Αποξηραμένα φρούτα,ψιλοκομμένα

Ελεύθερο

Γεύμα:

Κατηγορία:

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και το κονιάκ χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι Mix C – Mix Pâtisserie Schär με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  5. Κλείνουμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το μισό μείγμα του αλευριού. Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα.
  7. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 1 ώρα.
  8. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει μέσα στην φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε τη βασιλόπιτα πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  9. Λίγο πριν την ώρα της κοπής, βάζουμε το φλουρί. Έπειτα στολίζουμε τη βασιλόπιτα με τα αποξηραμένα φρούτα και την πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή:Madame Ginger

Κοινοποίηση σελίδας:

Cana Laboratories © 2018 | Designed & Developed by JIT